De omgeving: divers en kleurrijk in alle opzichten

De la Selva grenst in het noorden aan het gebied la Garrotxa en Girona, in het oosten aan Baix Emporda en de zee, in het zuiden aan Valles Oriental en het gebied Maresme en in het westen aan Osona. De la Selva is ongeveer 1000 km2 groot. Het gebied telt 26 plaatsjes.

Wat te denken van Sils (station en automuseum), Cassá de la Selva (Parc d’Art), Hostalric (kasteel uit de 18e eeuw, hooggelegen, met restaurant), Breda (Romaanse kerk Santa Maria), Caldes de Malavella (PGA Golf, 2 x 18 holes en minerale waterbronnen en baden).

 

impressie van Gerona Montserrat met klooster Zwarte Madonna een van de vele stranden

 

In de omgeving is er op het gebied van natuur, cultuur en strand van alles mogelijk. Barcelona en Girona zijn prachtige steden om te bezoeken en met de trein en/of auto gemakkelijk en binnen het uur te bereiken. Besalu, Blanes, Figueres, Monells, Pubol, Pals, L'Escala, San Feliú de Guixols, Vic, Olot, Rupit en La Bisbal. Allemaal plaatsjes met hun eigen kenmerken en karakteristieken.

Er zijn vijf golfbanen in de directe omgeving en vele prima restaurants. Al met al geweldige mogelijkheden om een onvergetelijke vakantie te ervaren.